Pehmeä suklaakakku

                Valmistusaika: 40-45min

Valmistusaineet:
                        2      munaa
                        3 dl     sokeria
                        
100g      voita

                                                   1/4 tl       suolaa
                        1/2 rkl  vaniljasokeria

                        3/4 dl   kaakaojauhetta            
                        2 1/2 dl   vehnäjauhoja

Koristeluun: Tomusokeria
              

Tarjoiluun:  Mustikoita
             Kermavaahtoa/vanilja jäätelöä

Ohje:

  1. Vatkaa sokeri .ja munat hyvin vaahdoksi keskenään. Sekoita valmiiseen vahtoon sulatettu voi ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
  2. Leikka irtopohjavuokaan tai muuhun tasapohjaiseen vuokaan pyöreä ja pohjaa suurempi leivinpaperipala.
  3. Kaada valmis taikina vuokaan. Paista kakku 200 asteessa n.20 min. Kakku on kypsä, kun se on sisältä hieman sitkeä ja pehmeä ja pinnalta rapea. 
  4. Anna kakun jäähtyä, ja ota se sitten vuoasta pois ja irrota paperi. Nosta kakku varovaisesti tarjoilulautaselle tai -vadille. 
  5. Ripottele päälle tomusokeria. Voit tarjota kakun kanssa kermavaahtoa ta vanilja jäätelöä ja mustikoita.

              
                
                

Kommentit