Kotitekoiset sipsit
                                                           Kotitekoisiin sipseihin tarvitset:
Perunoita
Mausteita (myö laitettiin grillimaustetta ja suolaa)
Rypsiöljyä


Ohje:
Ensiksi pese perunat hyvin. Sen jälkeen voit kuoria perunat jos haluat, mutta myö ei kuorittu, niin niistä tuli vähän rapeampia. 

Sitten ota alusta ja joko juustohöylä tai juustoraastin, jolla sitten teet niitä ohuita viipaleita. Jos haluat, niin voit myös pilkkoa veitsellä, mutta niistä ei tule niin rapeita, koska siivut saattavat jäädä liian paksuiksi.


Sitten vain alat höylätä perunasta pieniä siivuja. Jos teet siivuja juustoraastimella, niin tee se raastimen päädyssä olevalla terällä, jolla saa viipaleita. 


Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sen jälkeen nosta perunaviipaleet kulhoon, johon sitten kaadat öljy-mausteseoksen. Sekoita keskenään niin, että jokaisessa siivussa on maustetta.


Sitten laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota sitten uunipelti esiin, johon sitten nostelet maustetut perunasiivut. 

Kun perunasiivut on levitetty pellille, niin voit laittaa ne uuniin. Anna niiden olla uunissa niin kauan, että siivut ovat saaneet väriä pintaan, sekä ovat vähän rapeita.
Vinkki: Näistä ei tullut hirveän rapeita, mutta ensi kerralla kokeilemme laittaa ne siivuttamisen jälkeen talouspaperin päälle, jotta niistä lähtee kosteutta pois. 


Kommentit