Kaura-porkkanasämpylät



Tulee noin 20 sämpylää

Tarvitset:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
2 rkl tumaa siirappia
3 dl kaurahiutaleita
1/2 dl öljyä
noin 10 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

Voiteluun voit käyttää 1 kananmunan ja päälle voit ripotella halutessasi kaurahiutaleita.

Ohje:  Raasta hienoksi raasteeksi porkkana. Lämmitä maitoa niin, että se on kädenlämpöistä. Murenna maidon joukkoon hiiva. Sen jälkeen lisää joukkoon öljy, siirappi, suola, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.

Sekoita joukkoon vähitellen jauhoja aluksi puuhaarukalla tai kauhalla sekoittaen, sitten lopuksi vaivaa taikinaa käsin.

Sen jälkeen anna taikinan kohota noin 20-30 min.

Taikina jaetaan kahteen osaan ja pyörittele kummastakin osasta pitkät tangot. Sitten jaa tangot samankokoisiin paloihin. Pyörittele sitten paloista sämpylöitä.


     Siirrä sämpylät sitten pellille ja anna liinan alla sämpylöiden kohota noin 20 minuuttia.

                                 
Voitele sitten sämpylät munalla ja päälle ripottele kaurahiutaleita. Paista sämpylät sitten 225 asteessa noin 10 minuuttia.





Kommentit