Aleksanterin leivokset


Näistä leivoksista tuli hyviä, mutta kuorrutus meni meillä vähän pieleen (siitä tuli aika löysää, eikä raidat ihan onnistuneet) toivottavasti se onnistuu teillä!

Tarvitset:

- 200 g leivontamargariinia

- 1 dl sokeria

- 4 dl vehnäjauhoja

- 1 pieni kananmuna tai keltuainen

Täyte:

- 1 dl vadelmahilloa

Vaalea kuorrutus:

- 4 dl tomusokeria

- 1 rkl sitruunamehua

Punaiset raidat kuorrutukseen:

- 1/2 dl tomusokeria

- n. 2-3 tl punaista mehutiivistettä esim. vadelma-tai sekamehua

Ohje:
1. Nypi huoneenlämpöinen leivontamargariini, sokeri ja jauhot niin että niistä tulee murumaista seosta.
2. Lisää pieni kananmuna tai keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kauli taikina n. 1/2 cm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi kahden leivinpaperin välissä.
4. Ota päällimmäinen paperi pois, ja siirrä taikina alimmaisen leivinpaperin kanssa pellille. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 18 minuuttia, tai kunnes taikina on saanut hieman väriä.
5. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa sitten kahtia.
6. Irrota taikinalevyt leivinpaperista vetämällä niiden alta ohuella lastalla. Levitä toisen levyn pintaan vadelmahillo. Nosta toinen levy toisen päälle VAROVASTI 2-4 lastan avulla.

Kuorruttaminen:
1. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu kulhossa. Lisää punaiseen kuorrutukseen vain sen verran mehua, että siitä tulee vähän notkeampaa, ja valkoiseen vähän vettä.
2. Laita punainen kuorrutus pieneen minigrip-pussiin ja leikkaa yhteen reunaan ihan pieni reikä.
3. Levitä valkoinen kuorrutus leivoksen päälle. Pursota heti sen jälkeen punaiset raidat pinnalle, eli tee punaisella kuorrutteella viivoja leveyssuunnassa. Jätä niiden väleihin n. 2 cm väliä. Ole nopea, ettei kuorrutus ehdi jähmettyä!
4. Vedä coctailtikulla kevyesti poikittiasviivat punaisten raitojen yli, niin että siitä syntyy marmorikuvio. Anna kuorrutteen kovettua.
5. Kun kuorrute on kovettunut, voit antaa leivonnaisen vetäytyä vielä tunnin ja leikata leivoksen sitten paloiksi. Valmista :)

Kommentit