Kroatian matka osa 1


   Eli nyt tulee ensimmäinen osa Kroatian matkastani.

  Oltiin siis viikko Kroatiassa, Splitissä. Siellä oli ihanan lämmintä ja aurinkoista melkein joka päivä. Parina päivänä saattoi sataa, mutta se ei meitä haitannut. Toukokuussa ei ole ihan varsinainen turistikausi alkanut, joten siellä ei ollut vielä niin paljoa turisteja, kun sitten vaikka kesällä.


Osa kroatialaisista saattoi pukeutua ihan hyvin toppatakkiin ja pitkiin vaatteisiin, koska niiden mielestä on vielä kevät ja kylmä, mutta minä kyllä pukeuduin shortseihin ja hameisiin.


Meillä oli kroatiassa auto ja se oli aika hyvä kulkuväline, koska en mie ainakaan osais mennä ympäri Kroatiaa bussilla :D.  Myö siis ei yövytty hotellissa, vaan meillä oli oma talo vuorilla. Sieltä oli aika hyvät näköalat kaupunkiin ja muutenkin vuorille.
Itse Splitissä ei ole ihan hirveästi nähtävää, mutta kyllä myö käytiin Diocletianuksen palatsissa ja Saint Domniuksen katedraalissa.

Diocletianuksen palatsi on hieno. Kävimme palatsin tornissa, mutta itse en ihan uskaltanut kiivetä sinne ihan päälle. Palatsi itsessään on ihanan näköinen ja hyvin ylvään näköinen.

 Seuraavassa osassa sitten esittelen vähän tarkemmin muita nähtävyyksiä, missä kävin.Kommentit