Munkit


Tarvitset:
50 g hiivaa
5 dl maitoa
1-2 tl suolaa
1 muna
1 rkl kardemummaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
n. 75 g margariinia

Paistamiseen öljyä ja pinnalle sokeria.

Ohje:
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Sekoita kardemumma, suola, sokeri ja muna joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen joukkoon, vatkaten aluksi, jotta ilma ilma sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää alustamisen lopussa pehmeä rasva joukkoon. Laita taikina peitettynä johonkin lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat taikinasta pois. Leivo pikkupullia taikinasta ja kohota pullat kaksinkertaisiksi. Jokaiseen kohonneeseen pullan paina sormella reikä keskelle ja suurenna reikää sormella.

Kuumenna kasviöljy valuurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta siten, että ota jostain munkista pieni pala ja laita se rasvaan. Jos palanen kohoaa ja paistuu hyvin, niin rasva on valmista ja voit laittaa ensimmäiset munkit joukkoon. Varo kuumaa rasvaa!! Paista munkit öljyssä vieri lähekkäin, käännä munkit, kun alla oleva puoli on sopivan ruskea. Voit kääntää munkit, vaikka haarukoiden avulla. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on jo valmiiksi sokei
ria. Pyörittele munkit sokerissa ja munkit ovat valmiita.

Kommentit