Suklaakeksit


Nää on parhaita suklaakeksejä mitä oon ikinä syöny, ja niin helppoja tehä! Jos tekee mieli jotain makeeta ja helppoa niin tee näitä! Näihin ei oo pakko laittaa suklaata, mutta ainakin omasta mielestäni nää on parempia niin. Ja maku on paljon suklaisempi :) Kannattaa jättää suklaapalat aika isoiksi, ite vaan puolitin ne, sillä sitten ne ei sula taikinan joukkoon.

Tarvitset:
- 150 g leivontamargariinia

- 2 dl sokeria

- 1 tl vaniljasokeria

- 1 kananmuna

- 3 dl vehnäjauhoja

- 1 tl leivinjauhetta

- 3, 5 rkl leivontakaakaojauhetta

- 1/2- 1 levy suklaata

Ohje:
1. Sekoita jauhot, leivinjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.

2. Vaahdota sokeri ja HUONEENLÄMPÖINEN margariini vaahdoksi. (Margariini ei saa olla kylmää, muuten tää ei onnistu. Voit vaikka sulattaa sitä mikrossa pienellä teholla hetken, mutta ei liikaa)

3. Lisää vaahtoon kananmuna ja jauhot.

4. Leikkaa suklaapalat puoliksi ja sekoita taikinaan.

5. Nostele leivinpaperille taikinasta pieniä kekoja ja taputtele ne littaniksi. Huom! Keksit leviävät uunissa joten jätä väliä!

6. Paista uunin keskitasossa 15 minuuttia 175 asteessa. Anna sen jälkeen jäähtyä hetki ja nauti :)

Kommentit