Lapin makuja ja maisemia

Olin vähän aikaa sitten Levillä ja oli kyllä ihana reissu :) Lapin maisemat on upeita ja on ihanaa kun siellä on niin paljon lunta ja pakkasta! Tässä muutama paikka missä kävin ja suosittelen käymään :)
SnowVillage

SnowVillage eli Lainion lumikylä sijaitsee Kittilässä, Lainiossa. Se on siis lumesta ja jäästä rakennettu hotelli ja on ihan älyttömän upea! Hotellin huoneiden seiniä koristavat erilaiset lumesta muotoillut kolmiulotteiset kuvat ja siellä nukutaan jäästä veistetyissä sängyissä. Hotellissa on erikseen sviitit ja normaalihuoneet, joissa on muutama aste pakkasta. Lunta ja pakkasta rakastavana ihmisenä haluaisin ehdottomasti joskus yöpyä tässä hotellissa!

                                 
                            Tässä upea käytävä, jota valaisevat jäälohkareden sisällä olevat lamput.


    Tässä yksi hotellin sviiteistä, jossa oli metsäteema.


    Hotellin ravintolassa syödään jäisissä tunnelmissa.

Sammuntupa

Sammuntupa ihana pieni vanha rakennus ja kahvila, jonne on kiva mennä hiihtämällä. Sieltä saa ostettua mehua, munkkia, kahvia ja pullaa (oli varmasti muutakin) ja tuliaisiksi vaikka villasukat tai itsetehtyä mehua. Sammuntupa on nimensä mukaisesti pieni tupa, jossa on kotoisa ja lämmin tunnelma :) Tuvan pihalla on poroaitaus, kota ja rannassa savusauna. Paikassa on sellainen tunnelma ettei ole kiire mihinkään :)


                                  Sammuntupa on mukava pikkukahvila jossa on lappitunnelmaa.


                          Kotiinviemisiksi Sammuntuvasta voi ostaa vaikka lapaset tai itsetehtyä mehua.


                                  Sammuntuvan pihalla on poroja aitauksessa ja pienessä metsässä.

Ravintola Ämmilä

Ravintola Ämmilä on rento ja lämminhenkinen ravintola, jossa on nimensä mukaisesti reilun kokoiset annokset. Alkuruoaksi otin tattaribliniä siian mädillä, sipulilla ja vuolukermalla.Pääruoaksi valitsin nyhtökaurakäristyksen jonka kanssa oli palsternakkapyrettä ja puolukkakaalisalattia. Nyhtökaurakäristys on kasvisversio poronkäristyksestä ja TOSI hyvää sekä TOSI täyttävää (onneksi otin puolikkaan annoksen). Jälkiruokanani oli leipäjuustoa, karamellikastiketta ja hillasorbettia. Hillasorbetti raikasti mukavasti leipäjuuston ja karamellikastikkeen yhdistelmää ja tykkäsin kokonaisuudesta.  


    Ostettiin tällasia Poronpipana-karkkeja, jotka on siis salmiakilla päällystettyjä rusinoita.Tässä vielä kuvia Lapin kauniista maisemista :)

Tää kuva on otettu Kätkä-tunturilta, josta avutui ihanat maisemat :)

Kommentit